Quad County Corn Processors utvärderar XyloFerm® i industriell skala

Quad County Corn Processors, Galva, Iowa, har kommit överens med Taurus Energy, Sverige, och Lallemand Biofuels & Distilled Sprits, Kanada, om att utvärdera XyloFerm i Cellerate™-processen i industriell skala.

Efter förberedande tester av XyloFerm i Cellerate-processen i labskala och erhållen GRAS-status för XyloFerm har Quad County Corn Processors, Lallemand Biofuels & Distilled Sprits och Taurus Energy beslutat att gå vidare till utvärdering i industriell skala med en serie tester i industriella fermentaionskärl om ca 1,5 miljoner liter (385 000 US gallon). Testet kommer att inledas i april och syftar till att undersöka effekterna av uppskalning.

”Det är spännande att nu kunna lägga till en C5-jäst som den sista biten i pusslet för att maximera produktiviteten i vår patenterade Cellerate™-process”, säger Delayne Johnson, VD, Quad County Corn Processors.

Lallemand Biofuels & Distilled Sprits kommer att leverera XyloFerm i stabiliserad flytande form (Stablized Liquid Yeast, SLY) samt doseringssystem till Quad County Corn Processors för utvärderingen. Lallemand Biofuels & Distilled Sprits kommer även representra Taurus Energy på plats i Iowa under utvärderingen.

 

Läs hela pressmeddelandet här.