Taurus Energy nominerat till bästa miljönyhet

Taurus Energy är ett av tre företag som har nominerats till bästa miljönyhet i november av ECO Innovation AB. Anledningen till motiveringen är enligt ECO Innovation att Taurus Energy har visat att den banbrytande etanoltekniken kan överföras från labbskala till industriell demoskala.

”Taurus Energy ger hopp om kraftigt ökat utbyte i etanolproduktion. Deras jäststam kan omvandla tre sorters socker till etanol medan den vanliga jästen bara tar en sorts socker. De genombrottsresultat i labbskala som företaget bygger på har nu bekräftats i en tre veckors testkörning i industriell skala.”

Omröstningen sker just nu genom en webröstning på ECO Innovation AB:s hemsida där alla besökare får rösta. Omröstningen stängs söndagen den 18 december kl. 20.00.

ECO Innovation AB är ett familjeägt konsultföretag i Jönköping som exempelvis erbjuder stöd vid utveckling av projektansökningar till EU-finansiering, expertkonsultation om EU:s finansieringsprogram, utbildningar, konferenser samt skriver artiklar och krönikor om EU-finansiering och miljöinnovationer. Företaget utser dessutom varje månad Sveriges bästa miljönyhet.

De övriga nominerade är Peepoo som har utvecklat en självsanerande och biologiskt nedbrytbar engångstoalett som efter användning fungerar som gödsel, samt REHACT som har fått OK för notering på Alternativa Aktiemarknaden.